NOVA Ferti-K draselná soľ 0-0-61 25kg
Nova Ferti-K je dusíkaté draselné hnojivo, které je důležité pro získání objemu v zelenině a ovoci. Má pozitivní vliv na barvu ovoce, obsah cukrů a oleje. Kromě draslíku mají obsaženy chloridy velký vliv i na množství osmotického tlaku v rostlinných buňkách, které jsou přímo zapojeny do otevírání a zavírání listových Stomatite (dutin).
Výhody:
- díky mobilitě v rostlině, dokáže draslík regulovat hospodaření s vodou a snížit tak výskyt stresových faktorů
- draslík se podílí na transportu cukrů a má přímý vliv na zvýšení výnosů
- chloridy mají obecně zásadní vliv na osmotický tlak v rostlinných buňkách
- snadno a rychle rozpustné
Použití:
Nova Ferti-K je možné použít ve všech fertigačních systémech. Díky vysokému obsahu draslíku možné tento produkt použít ve všech vývojových fázích, ale zejména v době od nasazení na plod po sklizeň. Porudkt neobsahuje dusík, a proto je zvláště vhodný pro fázi zrání plodov.Nova Ferti-K se doporučuje k použití pro všechny plodiny, které tolerují chloridy. Částečně jej lze použít i u citlivějších rostlin pro kombinaci dvou zdrojů draslíku (např. Nova Ferti-K s Nova SOP nebo Nova N-K), které dodají potřebné množství živin a zároveň sníží náklady na výživu ..
Kdy patří Nova Ferti-K k preferovaným zdrojem draslíku?
1. U fertigovaných polních plodin
2. V případě, že má závlahová voda EC nižší než 0,6 mS / cm
3. Pokud je třeba zlepšit chuť plodů a plodiny toleruje / vyžaduje chloridy
4. Pokud je třeba zvýšit EC / zasolení (např. Pro podporu generativního růstu)
5. Pokud je třeba snížit náklady na výživu
6. Pokud je třeba snížit použití dusičnanů (např. V oblastech citlivých na NO3)
Kdy se nedoporučuje použití Nova Ferti-K
1. V případech, kdy je zakázáno / omezené použití chloridů
2. Pokud pěstujete v rizikových podmínkách plodiny citlivé na chloridy
3. Pokud okolnosti vyžadují program výživy s nízkým EC, pokud jsou plodiny citlivé na zasolení nebo pokud je EC závlahové vody vysoké.
Plodiny vyžadující chloridy: cukrová (krmná) řepa, celer.
Plodiny tolerující chloridy: obiloviny, kukuřice, řepka, chřest, zelí, červená řepa.
Plodiny částečně tolerující chloridy: slunečnice, vinná réva, peckoviny, rybíz, brambory, rajčata, mrkev, pórek.
Plodiny citlivé na chloridy: škrobové brambory, jahody, paprika, fazole, cibule, salát, přesazené rostliny.
Dusík ( N ) : | % |
---|---|
Fosfor (P): | % |
Draslík ( K ) : | % |
Železo ( Fe ) : | % |
Hořčík ( Mg ) : | % |
Oxid hořečnatý (MgO) : | % |
Diskusia k produktu